آموزش‌ها

تفاوت کارتریج و اتومایزر

تفاوت کارتریج و اتومایزر

عملکرد کارتریج و اتومایزر کاملا یکسان است و هردو برای نگهداری از جویس و تبخیر آن کاربرد دارند اما از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند. اتومایزرها بیشتر در ویپ‌های معمولی استفاده می‌شوند و جنس آن‌ها از فلز یا شیشه است اما معمولا پاد سیستم‌ها از کارتریج استفاده می‌کنند که از جنس پلاستیک است.

شاید بتوان گفت کارتریج شکل نوینی از اتومایزرها است که در انواع سیستم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 اتومایزر چیست؟

اتومایزر یکی از اصلی ترین قطعات الکترو اسموک‌ها و دستگاه‌های ویپینگ است. عملکرد دستگاه‌های ویپ بدون اتومایزر دچار اختلال می‌شود.. انواع مختلفی از اتومایزر در بازار وجود دارد که ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوتی دارند. از آنجایی که این قطعه جزو قطعات الزامی دستگاه‌های ویپ است، در ادامه ساختار اتومایزر، انواع آن، همراه با مزایا و معایب آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

به زبان ساده اتومایزر دستگاهی است که مایع جویس را در دستگاه‌های ویپینگ به بخار تبدیل می‌کند و به همین دلیل وجود آن در ویپ الزامی است. اتومایزرها به راحتی قابل تشخیص هستند و از بخش ماد دستگاه، به طور کامل تفکیک شده‌اند. اتومایزرها انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها عبارتند از RDA، RTA و RDTA. هر کدام از این اتومایزرها ویژگی‌های مختلفی دارند که در ادامه آشنا می‌شویم.

نحوه کار اتومایزرها

اتومایزرها در طول سال‌ها دچار تغییر و تحولات زیادی شده‌اند اما امروزه اکثر اتومایزرها با ساختار یکسان و ظاهر مشابه در بازار تولید می‌شوند. اتومایزر با نگه داشتن کویل و جویس در کنار هم، عمل ویپینگ را رقم می‌زند. زمانی که دستگاه ویپ انتقال انرژی الکتریکی را به المنت کویل انجام می‌دهد، المنت داغ شده و باعث تبخیر جویس می‌شود.

معرفی ساختار اتومایزرها، مزایا و معایب آن‌ها

اگر بخواهیم به طور کلی انواع اتومایزر ها را به زبان ساده تعریف کنیم می‌توان آنها را به سه دسته کلی تقسیم کرد.

اتومایزر با قابلیت تعویض سر کویل

پرکاربردترین نوع اتومایزر، اتومایزر با قابلیت تعویض سر کویل است که انتخاب اکثر افراد است. ساختار اتومایزر با قابلیت تعویض به گونه‌ای است که می‌تواند مورد شستشو قرار بگیرد . این مدل از اتومایزر یکبار مصرف قیمت بالاتری دارد و با استفاده از آن می‌توان طعم‌های مختلف ایجوس را برای ویپینگ مصرف کرد.

اتومایزرهای یک بار مصرف

افراد تازه‌کار معمولا از این نوع اتومایزر برای ویپینیگ استفاده می‌کنند و همانطور که از اسم آن پیداست قابلیت مصرف زیادی ندارد و پس از مدتی باید کل قطعه آن تعویض شود.

اتومایزر با قابلیت بازسازی کویل

اتومایزرهای قابل بازسازی معمولا انتخاب افراد حرفه‌ای است زیرا عوض کردن کویل کار ساده‌ای نیست. مزیت استفاده از این نوع اتومایزر این است که می‌توان کویل‌های متفاوتی را برای آن امتحان کرد.

ساختار اتومایزر

آشنایی با اتومایزر RDA

اتومایزرهای RDA (Rebuilable Dripping Atomizer) قابلیت بازسازی مجدد کویل را دارند. ساختار این اتومایزر خیلی پیچیده نیست و کاربر می‌تواند به آسانی المنت و کوتون کویل را عوض کند. اما توصیه نیل ویپ این است اگر جزو افراد حرفه‌ای نیستید، اتومایزر RDA را انتخاب نکنید. با وجود اینکه تعویض کویل کار سختی نیست اما ممکن است افراد تازه کار را به دردسر بیاندازد. از تفاوت‌های اتومایزر RDA با دو اتومایزر دیگر می‌توان به نداشتن مخزن اشاره کرد. برای استفاده از این اتومایزر، باید جویس بصورت قطره‌ای از لبی پهن آن بر روی کویل ریخته شود. سپس دستگاه آماده استفاده است و می‌توان عمل ویپینگ را انجام داد.

میزان طعم رسانی اتومایزر RDA برخلاف تصور افراد بسیار بالا است و به همین دلیل مورد انتخاب افراد حرفه‌ای برای تجربه طعم واقعی جویس قرار می‌گیرد.

مزایا اتومایزر RDA

  • مناسب حرکات نمایشی
  • میزان طعم رسانی بسیار زیاد
  • لذت طعم واقعی جویس

معایب اتومایزر RDA

  • عدم وجود مخزن
  • نیاز به تجربه زیاد برای تعویض کویل
  • قدرت شارژی کم

آشنایی با ساختار اتومایزر RTA

اتومایزر RTA (Rebuildable Tank Atomizer) مانند RDA قابلیت بازسازی مجدد کویل را دارد با این تفاوت که مخزن نیز دارد و ریختن جویس در آن به سادگی انجام می‌شود. استفاده از این اتومایزر برای همه افراد آسان است. سرپوش محفظه اتومایزر RTA به یک دودکش متصل است و بخار را به لبی دستگاه ویپ انتقال می‌دهد. هنگام کامگیری، جویس به روی کوتون کویل به کمک جریان هوا کشیده می‌شود و پنبه از جویس آغشته می‌شود. هنگامی که پنبه دستگاه می‌سوزد، دیگر قابل مصرف نیست و باید تعویض شود.

مزایا اتومایزر RTA

  • به صرفه بودن
  • سازگاری با بیشتر قطعات
  • قابلیت تعویض آسان پنبه و المنت
  • کامدهی خوب

معایب اتومایزر RTA

  • هنگام تعویض جویس باید حتما پنبه کویل عوض شود.
اتومایزر RDTA

آشنایی با اتومایزر RDTA

ساختار اتومایزر RDTA (Rebuildable Dripping Tank Atomizer) کاملا شبیه نوع RDA است. البته این اتومایزر مخزن دارد و بسیاری آن را نوع جدید همان اتومایزر RDA می‌دانند. در حقیقت شرکت‌های سازنده اتومایزر، پس از ارائه اتومایزرهای بدون تانک RDA تصمیم گرفتند اتومایزر جدیدی به همان شکل تولید کرده و در آن از مخزن استفاده نمایند. پس می‌توان گفت اتومایزر RDTA نوع جدیدی از اتومایزر RDA بوده که در آن از مخزن استفاده شده است. این اتومایزر نیز مثل مدل مشابه خود طعم رسانی بسیار خوبی دارد و کاربر حس فوق العاده‌ای را تجربه می‌کند.

در زیر عرشه کویل، مخزن اتومایزر RDTA قرار دارد و درون آن می‌توان جویس با طعم‌های دلخواه را قرار داد. برای اینکه کامگیری خوبی را تجربه کنید، بعد از هر 10 یا 20 بار کام گرفتن، چندثانیه اتومایزر را بالعکس کنید تا پنبه کاملا به جویس آغشته شود. کاربران می‌توانند پنبه و المنت کویل این اتومایزرها را تعویض کنند.

مزایا اتومایزر RDTA

  • کاربری آسان
  • دارای مخزن
  • طعم رسانی عالی

معایب اتومایزر RDTA

  • بیشتر مناسب استفاده ویپرهای حرفه‌ای است.

و در آخر مروری بر آنچه گفته شد

عمل ویپینگ و کامگیری با تبخیر جویس در دستگاه به وسیله اتومایزر یا کارتریج اتفاق می‌افتد. ساختار اتومایزرها معمولا مشابه یکدیگر هستند و فقط از نظر ظاهری یا مزایا و معایب با هم تفاوت‌هایی دارند. اگر اتومایزر یا کارتریج در دستگاه ویپ وجود نداشته باشد، آن دستگاه هیچ ارزشی نخواهد داشت. پس وجود یکی از این دو قطعه در دستگاه الزامی است.

4 دیدگاه در “تفاوت کارتریج و اتومایزر

  1. jamshid گفت:

    خیلی خوب بود، ممنون
    بزرگوار یه سوال، بهترین آلیاژ المنت‌ های کویل جنسشون چیه؟

    1. rahbarnia گفت:

      سلام،
      با توجه به متریالی که به عنوان جاذب مایع جویس استفاده میشه نوع و آلیاژ المنت کویل رو هم مشخص میکنند اما بیشترین مصرف از فولاد SS (فولاد ضد زنگ) هست .
      اما آلیاژ های دیگری هم هستند که بسته به برند و ولتاژ مصرفی دستگاه مورد استفاده قرار میگیره مثل :
      کویل سرامیکی، کویل تیتانیومی، كویل كانتال Kanthal، کویل نیكل، کویل نیکروم
      ولی همانطور که گفته شد فولاد ضد زنگ به دلیل عدم اکسید شدن و ایجاد آلرژی در بعضی افراد بیشترین انتخاب برای ساخت المنت کویل رو دارند

  2. Mahdi Attari گفت:

    یه سوال قربان من کویل خالی دستم خورد ویه پاف کم گرفته شد ازکویل بدون جویس کویل من سوخته ایا!؟

    1. rahbarnia گفت:

      سلام وقت بخیر
      مش کویل شما به دلیل آغشته نبودن به مایع ویپ یا جویس احتمالا نیم سوز شده باشد و یک طعم سوختگی را احساس کنید.
      میتوانید مقداری جویس داخل کارتریج خود بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید و استفاده نمایید . اگر همچنان طعم سوختگی را احساس کردید کویل خود را تعویض نمایید .
      برای خرید کویل مورد نظرتون میتونید از این لینک استفاده نمایید یا با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *